A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Szép Szó Tábor – felhívás
2019. június 12., 11:05
A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete idén XXXI. alkalommal szervezi meg hagyományos tehetséggondozó műhelyét a kishegyesi Kátai tanyán 2019. augusztus 10-től 17-ig. A Magyar Nemzeti Tanács a Szép Szó Műhelyt kiemelt jelentőségű vajdasági magyar gyermek és ifjúsági rendezvényként határozta meg.
Szép Szó Tábor – felhívás
A Szép Szó a költészet és a próza továbbítását művelő, a pódiumművészetek iránt nyitott vajdasági fiatalok egyetlen közös műhelye.

Délelőtt beszédtechnikai foglalkozások folynak Raffai T. Ágnes logopédus vezetésével, délután egyéni versfelkészítés lesz Barta Júlia nyugalmazott óvónővel, Magyar Életfa-díjas felkészítő tanárral, Molnár Krekity Olga Radnóti-díjas versfelkészítő tanárral, Korhecz Imola Radnóti-díjas előadóművésszel, Tóth Péter Lóránt Pro Cultura Hungarica-díjas versvándorral, Fehér Farkas Hajnalka Ratkó József-díjas versmondóval, Szatmári Melitta tanítónővel, Kormos Irén versmondóval. Fő munkaidőben a táborban három csoportban folyik a munka, minden korcsoport elkészít egy-egy produkciót, melyet a gálán bemutatnak a szülőknek, az idősebb korosztály pedig tájolni is fog vele.

A csoportvezetők hazai és anyaországi előadók lesznek. Bagaméry-Nagy Orsolya, a budapesti Kerekasztal Színházi Nevelési Központ színész-drámatanára és Hajvert Lódi Andrea drámapedagógus foglalkozik majd a legfiatalabbakkal, a középső csoportokat Kőműves Noémi színművész és Virág György, a Zentai Magyar Kamaraszínház színművésze vezeti, a haladó csoportok oktatói pedig Elor Emina Sterija- és Pataki gyűrű díjas színművész és Ricz Ármin színművész lesznek.

A táborvezető Hajvert Ákos.

Várjuk a 9 és 25 év közötti fiatalok jelentkezését Vajdaság és a Kárpát-medence minden területéről! A résztvevők hozzanak magukkal verseket, így a műhelyben felkészülhetnek az őszi versenyekre!

Részvételi díj 75 euró dinár ellenértéke. Táborba érkezés: augusztus 10-én 15 és 17 óra között.

A jelentkezési határidő 2019. július 25. Érdeklődni lehet Barta Júliánál, tel. 024/738-003, Csőke Csillánál tel.: 063/1235970, vagy Hajvert Ákosnál a 069/3050966-os telefonszámon. Jelentkezni a www.vmmi.org weboldalról letöltött jelentkezési lappal lehet a vmve.versmondo@gmail.com email címre (ugyanitt igényelhető a jelentkezési lap).
 
Szép Szó. Egy biztos hely.

Mellékletek: