A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXV. Találkozója
2021. szeptember 06., 12:17
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület az idei évben 2021. október15-e és 24-e között rendezi meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXV. Találkozóját.  A 2021-es Találkozó házigazdája Szaján.
Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXV. Találkozója
A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója már 25. éve az amatőr társulatok seregszemléje és nemes versengése, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más vajdasági településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba. A szervezők várják a Vajdaságban működő színjátszó csoportok jelentkezését a vajdasági magyar műkedvelő színjátszás szemléjére.
 
A benevezés határideje: 2021. szeptember 19.

Jelentkezni online felületen ide kattintva, vagy a csatolmányban található jól megszokott jelentkezési lapot (csatolt fájl) kitöltve lehet.
 
A jelentkezés feltételeiről a Szervezési szabályzat ad tájékoztatást (csatolt fájl).
 
A Találkozó nem tréfamester! A Találkozó továbbra is, s csakis a színjátszó csoportoknak köszönhetően: Szüntelen keletkezés!

A Találkozóval kapcsolatban érdeklődni lehet Fábián Mónikánál a 069/554-12-16-os telefonszámon, illetőleg a szinjatszas@vmmsz.org elérhetőségek valamelyikén, továbbá Varga Tamásnál a tamas@vmmi.org villámposta címen.
 
Díjak
A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai: a Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért; a Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek; a Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek; a Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának; a Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának; a Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért; a közönségdíj.
A Találkozó a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénye.
 

Mellékletek:
szinpadmeret_01.jpg   (57 kB)   FileType
felhivas_xxv_vmaszt_2021.pdf   (150 kB)   FileType