A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Mezei Zoltáné a Pataki Gyűrű
2015. október 30., 08:04
Ünnepi gálaműsor keretében adták át tegnap este a 2014/2015-ös évad legjobb vajdasági magyar színészi alakításáért járó Pataki Gyűrű-díjat. A díjat Mezei Zoltán, a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának tagja kapta a Kormányzó szerepéért a Bolondok tánca című előadásban (r.: Sebestyén Aba).
Mezei Zoltáné a Pataki Gyűrű
Az idei válogató Tolnai Szabolcs film-, színházi rendező volt. Tolnai Szabolcs 5 jelöltje közül választott a zsűri: dr. Káich Katalin színháztörténész, László Sándor színművész, az Újvidéki Művészeti Akadémia osztályvezető tanára, Nataša Gvozdenović újságíró, kritikus, Szerda Zsófia újságíró, fotós és egy összesített szavazattal a színművészeti akadémia növendékei.

A jelöltek között volt Mészáros Gábor is (Kosztolányi Dezső Színház), a Kovács Frigyes által rendezett Liliom címszerepéért és az Andrej Boka rendezte Csend című előadásában az Apa szerepéért. Az Akadémia hallgatói neki ítélték oda az ún. 10-es terem díjat.

A díjátadó gálaműsort Körmöci Petronella és Ralbovszki Csaba rendezte. A Gyűrűt a hagyományokhoz híven a tavalyi díjazott, Vicei Natália adta át. Fotó: Hét Nap.