A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
21 előadás a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók 21. Találkozóján
2016. április 08., 09:48
Magyarcsernyén ma elkezdődik a vajdasági amatőr színtársulatok éves seregszemléje. A Találkozón április 8-a és 16-a között  21 előadást láthat a nagyérdemű. A színjátszók 15 településről érkeznek: Bácsfeketehegy, Bácskertes, Bezdán, Magyarkanizsa, Nagykikinda, Nagybecskerek, Nemesmilitics, Magyarcsernye, Muzslya, Szabadka, Szaján, Temerin, Tóba, Topolya és Zenta. A hagyományos népszínművek mellett egyre inkább előtérbe kerülnek a kortárs darabok, Tasnádi István, Háy János, Pozsgai Zsolt drámái mellett külföldi szerzők is megjelennek majd, mint például Reginald Rose és Aldo Nicolai.
21 előadás a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók 21. Találkozóján
Az olyan, szórakoztató jellegű előadások mellett, mint például a Van, aki forrón szereti c. musical vagy a tóbaiak bohózatai, lesznek komoly, mai társadalmi problémákat feszegetőek is, mint például a nagykikindaiak Piroskája, a szabadkai fabulások East Balkánja, a topolyaiak A bánsági szamurája vagy a temerini Vándor Bábszínház (I)gazsága. Az előadásokat háromtagú szakmai bizottság értékeli: G. Erdélyi Hermina, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának színművésze, Krizsán Szilvia, az Újvidéki Színház színművésze és Perényi Balázs budapesti drámapedagógus, rendező.

Április 17-én, vasárnap este 6 órakor lesz az ünnepélyes díjkiosztó, ahol gazdára talál a Találkozó 9 + 1 hivatalos díja és számos különdíja. A gálaműsor hivatásos vendége idén a Zentai Magyar Kamaraszínház Gion Nándor A kárókatonák még nem jöttek vissza című előadása lesz Perényi Balázs rendezésében, a Magyar Nemzeti Tanács tájolási programjának köszönhetően. 

A Találkozó folyamatába számos ponton bekapcsolódhatnak a magyarcsernyei és környékbeli gyerekek is. Lesznek konkrétan nekik szóló előadások, mint például a muzslyai Hébe-Hóba társulat mesejátéka vasárnap (április 10-én) délelőtt 11-kor, és a Vándor Bábszínház tantermi produkciója a jövő pénteken (15-én). Az iskolába ellátogatnak a magyarkanizsai Fény-Bárka  (akiket szakmai körökben nem hivatalosan a sérültek színházának hívunk) felkészítő pedagógusai egy foglalkozás erejéig, és lesz színjátszós tréning is a színházteremben. A diákok Lőrinc Natália magyartanárnő szárnyai alatt máris bekapcsolódtak a Találkozó napi közlönyének, a Súgónak a szerkesztésébe, a gyerekek első rajzai, interjúi, versei már az 1. számban olvashatóak. 

A Találkozó részletes programját és a naponta megjelenő, Súgó című színlapját itt olvashatják. (Ezen a linken csatolt fájlként találják a Súgó digitális, .pdf formátumú verzióját az oldal alján!)

Minden előadásra szeretettel várják Önöket a szervezők: az Ady Endre Művelődési Egyesület (Magyarcsernye), a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet.!

A Találkozót a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénnyé nyilvánította.

A rendezvény támogatói: Bethlen Gábor Alap, Budapest • Nemzeti Kulturális Alap, Budapest • Magyar Nemzeti Tanács • Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság • Tartományi Művelődési és Tájékoztatási Titkárság • Magyarcsernye község
Fővédnök: Magyar Nemzeti Tanács

Sajtókapcsolat: Raffai Ágnes: 069/551-8-222, raffai.agnes.gigi@gmail.com