A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Drámajáték-ábécé
2016. december 31. Több településen, Vajdaság egész területe
Képző intézmény:Vajdasági Magyar Művelődési Intézet
Képzés jellege:akkreditált

24 órás akkreditált pedagógusképzés a 2016/2017-es és a 2017/2018-as tanévben. Katalógusszáma: 908. Ez egy alapozó drámapedagógiai kurzus, az alapvető játékokból, gyakorlatokból összeállított sor, egy minimális elméleti háttérrel. Ajánljuk játékra nyitott pedagógusoknak, kezdőknek és haladóknak egyaránt, különösen azoknak, akiknek az érzelmi intelligencia fejlesztése közel áll a szívükhöz. A tartalomból: a kapcsolatteremtés, a kapcsolattartás, az együttműködés, az érzékelés és a megfigyelés játékai, beszédre késztető játékok, szerepjátékok... 
Drámajáték-ábécé
Célcsoport: osztálytanítók, általános- és középiskolai tanárok, választott tárgyakat tanító tanárok, segédtanárok, óvónők, szakmunkatársak, kollégiumi nevelők

A képzés célja, hogy a résztvevők olyan gyakorlatokat, játékokat sajátítsanak el, amelyek segítik a tanulásra alkalmas bizalomteli légkör kialakítását az osztályban. Amelyben a tanulási folyamatok örömtelivé válnak, és a tanulók önbecsülése magasabb szintű lesz.
A tanfolyam célja a drámapedagógia eszköztárának alapjaival való személyes találkozás. Önmagunkra, másokra és a környezetünkre való odafigyelés, az elfogadás, az együttműködés, az önálló, rugalmas gondolkodás és az alkotóképesség fejlesztése. A kommunikációs ügyesség, a rugalmas, gazdag viselkedésrepertoár, a gyors helyzetfelismerés fejlesztése.

Feldolgozandó témák:
• Készségfejlesztés 1.: csapatban
• Készségfejlesztés 2.: a kifejezés felé
• Drámajátékok: szerepben

Előadók: Bori-Fekete Ágnes magyar tanár, drámatanár, Hajvert Lódi Andrea tanító, drámapedagógus, Mácsai Mónika óvónő

A képzés részvételi díja: 3.500 dinár.

A képzés besorolása a fejlesztési területek szerint: 3-as kompetencia (a tanulók személyiségfejlődésének segítése); 4-es prioritás (minden egyén tanulását és fejlődését lehetővé tevő toleráns és elfogadó légkör kialakítása).

A képzést igény szerint bármely vajdasági településre elvisszük. Szükséges létszám: 15-20 fő.

Bővebb információ és egyeztetés: Hajvert Lódi Andrea, mob.: 062/566-234, e-mail: lodiandi@gmail.com.