A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Összefogás hagyományőrző mestereinkért
2020. november 26., 10:25
A Hagyományok Háza és az Erdélyi Magyar Népzenészek Egyesülete támogatói gyűjtést és gálaestet szervez nehéz helyzetben levő népzenészek megsegítésére. A Hagyományok Háza és az Erdélyi Magyar Népzenészek Egyesülete idén is karitatív akciót hirdet idős zenészek megsegítésére. A kezdeményezés 2013-ra tekint vissza, amikor a Hagyományok Háza az úgynevezett Összefogás koncertekkel támogatott tisztes korú népzenészeket. Ennek folytatásaként 2014-ben az Erdélyi Táncházzenészek Találkozóján a résztvevők fogalmazták meg az idős zenészek megsegítésének gondolatát. Tették ezt őszinte szeretetből, hiszen egykori mestereik legtöbbje egészségügyi és anyagi gondokkal küszködik; nem tudnak már muzsikálást vállalni, ezáltal a mindennapi kenyerük előteremtése is gondot jelent. Az ötletet tett követte, és számos táncházban, koncerten szerveztek gyűjtést számukra.

2020-ban talán az eddigi éveknél is több mester került nehéz, kilátástalan anyagi körülmények közé. A szervezők célja, hogy e válságos helyzetben még több ember ismerhesse meg a karitatív kezdeményezést, s a befolyt adományoknak köszönhetően az idős zenészek átvészeljék e nehéz időszakot. A kezdeményező Hagyományok Háza húszéves tevékenysége alatt legalább négyezer tanítvány tudását gyarapította a mintegy nyolcszáz koncertjén, és a támogatottak kétszáz kurzus során osztották meg tudásukat mindazokkal, akik hiteles forrásból szerettek volna meríteni.

A korábbi évek hagyományát megtartva, idén online felületeinken követhetik a kampány alakulását és vállalhatnak szerepet a nemes célok elérésében mindazok, akik figyelemmel kísérik az Összefogás hagyományőrző mesterekért támogatói gyűjtést. A szervezők a kampány követeinek segítségével remélik, hogy sokakkal megismertethetik e missziót, minél szélesebb körű figyelmet és támogatást fordítva az ügy felé. A kampány zárásaként, az adventi időszak végéhez közeledve, 2020. december 19-én a Hagyományok Háza egy jótékonysági online-gálaestet tart, ezt követően, az adománygyűjtés lezártával, a befolyt összeget – az Erdélyi Magyar Népzenészek Egyesületének közvetítésével – a nehéz helyzetben lévő muzsikusokhoz juttatja el.

Információk:

https://www.hagyomanyokhaza.online/osszefogas
https://hagyomanyokhaza.hu/hu/osszefogas2020
Videó: https://youtu.be/hl-V2qTB2sA Csermák Zoltán 

(Vajdaság MA, 2020. november 25.)