A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
XIII. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozó
A Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű rendezvénye
2009. november 21–22. 10:00, Kultúrotthon, Bácsfeketehegy
A találkozó az egyetlen délvidéki székhelyű nemzeti versmondó verseny. A környező országok magyar nyelvű versmondói is előszeretettel vesznek részt rajta. Idén három ország ötven versmondója méri össze tehetségét. A kétnapos verseny kísérőrendezvényei (idén Léphaft Pál karikatúra-tárlata és a budapesti Trainingspot társulat zenés előadása) lehetővé teszik, hogy a találkozó a résztvevők számára ne csak megmérettetés, hanem barátkozási lehetőség, kulturális kikapcsolódás is legyen. A versenyben minden 12. életévét betöltött magyar nyelvű versmondó részt vehet. A jelentkezőknek három verssel vagy prózával kell készülniük: két anyaggal a magyar irodalomból, és egy művel a kisebbségi irodalomból. A találkozó hagyományosan elődöntővel kezdődik szombaton, és a vasárnapi döntővel zárul.
A tizenharmadik Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Verseny keretében ünnepi gálaműsorra kerül sor abból az alkalomból, hogy 15 évvel ezelőtt kezdte meg működését  a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete Krekity Olga vezetésével .  Az emlékesten fellépnek az egyesület egykori és jelenlegi tagjai.

A XIII. Dudás Kálmán találkozó programja:

2009. november 21., szombat
10.00: A verseny első fordulója. A megnyitón közreműködik a kishegyesi Dombos Kamarazenekar Gál József vezetésével. (Kultúrotthon)
14.00: A verseny második fordulója. (Kultúrotthon)
17.00: Palikatúrák. Kismagyar délvidéki panoptikum. Léphaft Pál karikatúrái. A szerzőt megnyitja Heinermann Péter hivatásos jótevő. (Kultúrotthon)
17.20: Értékelés. A zsűri tagjai: Barta Júlia óvónő, Magyar Életfa-díjas, Csernik Árpád színművész, Kovács Frigyes színművész, Jászai- és Pataki gyűrű díjas, Pálfi Ervin színművész, Pataki-gyűrű díjas, és Pataki András rendező. (Kultúrotthon)
18.00: Emeletek. A felvidéki-budapesti TrainingSpot Társulat mozgásszínházi előadása Zend Róbert Bérház című verse nyomán. Alkotók: Vig Ágnes, Pap Gábor, Manyasz Erika, Venczel Hajnalka, Király Kriszta, Jobbágy Kata, Balogh Péter, Bora Levente, Bagaméry Orsolya. (Színházterem)
20.00: Versben élek. Születésnapi gálaműsor. Fellépnek: dr. Berkovits Csaba, Brindza Beatrix, Elor Emina, Farkas Hajnalka, Fekete Ágnes, Gazsó Hargita, Góli Kornélia, Hajvert Ákos, Kasza Zsanett, Kokrehel Julia, Kormos Irén, Móra Klára, Nagybali Tamara, Némedi Imre, Orovec Krisztina, Pál Ágnes, Pálfi Ervin, Rácz Lívia, Raffai Ágnes, Rókus Zoltán, Simonyi Lili, Szarka Ákos, Tamás Kriszta, Toma Viktória, és Tóth Anita. (Színházterem)

2009. november 22., vasárnap
10.00: A verseny döntője. (Kultúrotthon)