A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVI. Találkozója
A Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű rendezvénye
2011. április 1–10., Színházterem, Péterréve
Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVI. Találkozója
Az amatőr társulatok találkozója és versenye, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más délvidéki településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba.

16 településről 17 csoport vesz részt a Találkozón. A műkedvelő színjátszás központja 2011 áprilisában Péterréve, befogadója és koordinálója pedig a Karinthy Frigyes Színjátszó Kör és a péterrévei közösség.
Színjátszók érkeznek a következő településekről: Péterréve, Ada, Bácsfeketehegy, Bácsgyulaflava, Bácskertes, Bezdán, Csóka, Gombos, Kisorosz, Magyarkanizsa, Nagykikinda, Temerin, Topolya, Tóba, Zenta, Verbász.

A diák és a felnőtt, valamint a vegyes csoportok szakmai értékelését Ágoston Pribilla Valéria tanárnő, Brestyánszki Boros Rozália, a szabadkai Népszínház dramaturgja és Kőrösi István, az Újvidéki Színház színművésze végzi.

Kiemelt szakmai programok:
– Április 10., vasárnap, 15.30 óra. Tréning, avagy együtt mindig jó!. Tréning színjátszóknak. Korhatár nincs! Foglalkozásvezető: Gyombolai Gábor színész-drámatanár (Budapest). Résztvevőket minden színjátszó csoportból várunk, színjátszókat és rendezés iránt érdeklődőket egyaránt.
– Április 10., vasárnap, 15.30 óra. Foglalkozások óvodásoknak és általános iskolásoknak. Óvodásoknak: népmese-feldolgozás a drámapedagógia módszerével. Foglalkozásvezető: Hajnal Anna könyvtáros. Általános iskolásoknak: játékos foglalkozás Vörös Imelda színművész vezetésével.

Kísérőprogram:
– Április 9., szombat 19.00 óra. Féling Színház, Békéscsaba bemutatja Anton Pavlovics Csehov Medve című drámáját és Boldizsár Péter Félálmaink című színpadi művét.

Az idei évben is megjelenik naponta száz példányban a Súgó, a találkozó szín- és hírlapja.

A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai: a Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért; a Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek; a Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek; a Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának; a Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának; a Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért; a közönségdíj.
Különdíj osztható ki egyéb kategóriákban is (díszlet, fény, hang, jelmez stb.).

Ünnepélyes megnyitó: április 1., péntek, 17.30 óra. A megjelenteket Pásztor István, Vajdaság Autonóm Tartomány Végrehajtó Tanácsának alelnöke, Deli Andor, a Tartományi Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárságának titkára és Knézi Péter, Óbecse polgármestere köszönti. A Találkozót Lovas Ildikó, a Magyar Nemzeti Tanács kulturális ügyekkel megbízott tanácsosa nyitja meg.

Ünnepélyes díjkiosztó gálaműsor: április 10., vasárnap, 18 óra. Majd meglepetés előadás. A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vendégjátéka. Terápia – Christopher Durang (20 éve kapcsolatban) szövege alapján.

Támogató:
– Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság
– Szülőföld Alap
– Nemzeti Kulturális Alap
– Szerb Köztársaság Kulturális Minisztériuma
– Vajdaság Autonóm Tartomány
– Óbecse Község Önkormányzata

A Találkozó médiatámogatói a Magyar Szó, a Pannon RTV és a Hét Nap.


Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVI. Találkozója műsora

Letölthető dokumentumok
sugo_2.pdf   (11.68 MB)   FileType
sugo_1.pdf   (5.06 MB)   FileType
sugo_4.pdf   (12.11 MB)   FileType
sugo_3.pdf   (10.03 MB)   FileType
sugo_9.pdf   (7.01 MB)   FileType
sugo_8.pdf   (5.66 MB)   FileType
sugo_7.pdf   (14.31 MB)   FileType
sugo_6.pdf   (20.61 MB)   FileType
sugo_5.pdf   (15.64 MB)   FileType