A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
X. Interetno Fesztivál
A Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű rendezvénye
2011. augusztus 22–26., Etnopolis, Népkör Magyar Művelődési Központ, Szabadka
X. Interetno Fesztivál
Nemzetközi néptánc és népzene fesztivál számos kísérőprogrammal. A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ, a budapesti Hagyományok Háza, valamint a szabadkai önkormányzat szervezi meg a fesztivált, amely nemcsak szórakozást biztosít, de rámutat a kultúrák közötti különbségekre, ezáltal pedig az egymáshoz való alkalmazkodás fontosságára. A fesztiválon ismét neves és magas színvonalat képviselő együttesek és szólisták lépnek fel Vajdaságból, Magyarországról és több külföldi országból. Nyolc országból, Argentínából, Venezuelából, Észak-Ciprusról, Spanyolországból, Oroszországból, Romániából, Magyarországról és Szerbiából érkeznek fellépők.

A tizedik születésnapra elkészült az Interetno fesztivál himnusza, a magyar, szerb és angol nyelvű Interetno song. Zeneszerzője Kucsera Géza, szövegírója Pálfi Ervin, részt vesz benne Juhász Gábor, Bakos Árpád és Csizmadia Anna.

Idén változott a fesztivál mottója, az eddigi Együtt táncolni után most Együtt zenélni. Augusztus 23-án, kedden a Bakos Árpád Orchestra lép fel, a szerdai napon a Juhász zenekar és a Ravnica közös koncertjére kerül sor, csütörtökön a népszerű Csík zenekar ad koncertet.

Az Interetno idén két környező településre, Zentára és Bácsfeketehegyre látogat el.

Két kiállítás – Népeink jelene címmel a Pannónia Fotóklub tárlata a szabadkai Városi ajándékboltban, valamint az Ex libris Interetno 2011 a Szabadegyetemen látható – látogatható a fesztivál ideje alatt.

Állandó programok:

Népművészeti vásár
Főtér

Ételkülönlegességek
Gasztro-falu

Ex libris-Interetno 2011
Szabadegyetem, galéria

Ki játszik ilyet…?
Az Aranykapu játszóház szervezésében a gyermekek szakavatott pedagógusok segítségével kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.

Népeink jelene – a Pannónia Fotóklubb kiállítása
Városi Ajándékbolt

Öko sarok
Műhelymunka és kézműves foglakozások a környezetvédelem jegyében

Táncpanoráma
külföldi együttesek műsora

Etno koncert
zenekarok Etnopolisban

Fesztivál klub
minden este buli a fesztivál résztvevőivel a Népkörben

Az Interetno Song.

A fesztivál támogatói.


X. Interetno Fesztivál műsora