A 2013-as MAdT szponzorai


Köszönjük a támogatást!
Vissza
XLI. Durindó és LIV. Gyöngyösbokréta
A Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű rendezvénye
2017. június 10–11.,  Bácskossuthfalva, Bácskossuthfalva
XLI. Durindó és LIV. Gyöngyösbokréta  A XLI. Durindó és a LIV. Gyöngyösbokréta (a továbbiakban: Fesztivál) a vajdasági magyar népzenei együttesek, néptánccsoportok és szólisták hagyományápoló és hagyományőrző, ifjúsági és felnőtt kategóriájú szemléje. Magyar nótát, népies műzenét, valamint népdalfeldolgozásokat játszó pályázók jelentkezését nem áll módunkban fogadni.
Az idei Fesztivál Kodály Zoltán születésének százharmincötödik, halálának ötvenedik, Kálmány Lajos születésének százhatvanötödik és Bodor Géza születésének 70. évfordulója jegyében zajlik.
A Fesztivál műsora két részből áll: a népzenei együttesek és szólisták a Durindón, a néptáncegyüttesek és a szólótáncosok pedig a Gyöngyösbokrétán mutatják be műsorukat. A Durindó szombaton, 2017. június 10-én, a Gyöngyösbokréta pedig vasárnap, 2017. június 11-én kerül megrendezésre.

A Fesztivál nem verseny jellegű. A Gyöngyösbokréta Művészeti Szakbizottsága a Fesztivál napján minden résztvevő teljesítményét szóban véleményezi, írásban összegző szakmai értékelést készít, valamint szakmai értékeléseken segíti a csoportok munkáját. A Durindó szakbizottsága az összegző észrevételeit szóban közli a helyszínen, a produkciókat részletesen a Fesztiválon készített jegyzeteit felhasználva a későbbi időpontokban megszervezett találkozókon értékeli.

A Szervezőbizottság 2017. március 1-jéig minden vajdasági település magyar művelődési szervezetének eljuttatta a jelentkezési lapokat, amelyek letölthetők az alábbiakban.


Képgaléria

Letölthető dokumentumok
41_durindo_benevezesi_lap.doc   (541 kB)   FileType